Ikke-kategoriseret

En velkommen gave er en Arne Jacobsen lampe

Det kan være svært at inde på gode gaver til folk, men en unik Arne Jacobsen lampe kunne være et godt eksempel på en gave, som modtageren kan have gavn og glæde af i resten af livet. En Arne Jacobsen lampe vil også holde prisen, og faktisk vil den nok stige i pris, således den efter en årrække er både sjælden og kostbar, samtidigt med den giver en god belysning uden at blænde. Med lidt kærlig pleje vil en Arne Jacobsen lampe reelt kunne holde i flere hundrede år, således der er tale om en evig gave.

Lamper fra Arne Jacobsen

Danskeren Arne Jacobsen er en verdensberømt og anerkendt møbeldesigner, der startede med at tage en uddannelse på Kunstakademiets Arkitektskole. Her lærte han vigtige teknikker indenfor design og formgivning, der med hans sans for detaljer senere har givet verden en masse kendte produkter, der alle er blevet til møbelklassikere på grund af deres unikke design. Han er især kendt for at have produceret disse kendte møbler:

  • Ægget.
  • Svanen.
  • Myren.
  • 7’er stolen.
  • Gryden.
  • Dråben.
  • Giraffen.
  • Oksen.

Men Arne Jacobsen fik også stor succes med design af lamper, idet han havde et mangeårigt samarbejde med Louis Poulsen. De producerede en lang række lamper med et helt unikt design. Det drejer sig især om den elegante AJ-serie, der består af stander-, væg-, pendel- og bordlamper. Flere af disse har en genial asymmetrisk skærmform, således man kan fokusere lyset i den retning, hvor der er brug for det, på en måde så man ikke forstyrrer sidemanden. De kendte og iøjnefaldende pendellamper fra Arne Jacobsen blev udvidet til at indeholde lameller, således lyset kunne trænge opad og dermed give lampen et blødt og behageligt skær.

Find lamperne på nettet

Man kan købe en ny Arne Jacobsen lampe hos Louis Nielsen men kun I et mindre omfang end den samlede produktion, således der er stor rift om de gamle lamper, der kun er produceret i et begrænset omfang. Man kan være heldig at støde på disse på et loppemarked eller i den blå avis eller sågar ved et dødsbo, men det er ret sjældent. Den bedste chance for at finde en Arne Jacobsen lampe er hos Lauritz.com, der er et auktionshus, hvor man online kan byde på sjældne effekter, og her finder man mange sjældne designermøbler, og vurderingsprisen finder man også herinde.