Giv et stetoskop i gave til sygeplejersken i dit liv

Det er nok en smule utraditionelt at købe et stetoskop som gave, men på den anden side set, så kan man faktisk have en del gavn af et stetoskop i hverdagen, da man således kan vænne sig til at høre familien åndedræt, så man derved kan værne om hinandens helbred. Hvis bare én person i familien er lidt praktisk anlagt med hensyn til pasning og pleje af mennesker, så vil vedkommende nemt kunne vise familiens andre medlemmer, hvor let man anvender et stetoskop. Apparaterne er på vej ind i det private hjem, og i dag har mange allerede anskaffet sig en pulsmåler, et blodtryksapparat, termometre og andre personlige apparater til diagnosticering af kroppens signaler, således vi på et tidligt tidspunkt kan indhente nyttig viden om faretruende signaler, som kan medføre alvorlige sygdomme.

Hvordan virker et stetoskop?

Både læger og sygeplejersker og andre fagfolk anvender ofte et stetoskop i hverdagen, da man med dette kan opfange lyde fra kroppen. Det er især vigtigt at lytte til lungerne og hjertet, som altid er i bevægelse. Lungerne udvider sig og trækker sig sammen med jævne mellemrum, da de dermed styrer vores vejrtrækning, og hjertet er jo kroppens store muskel, som pumper blodet rundt i vores vener og årer. Man kan faktisk også måle kroppens blodtryk med et stetoskop, så der er altså tale om et alsidigt og universalt instrument, som i dag er helt uundværligt blandt læger, lægestuderende, sygeplejersker og andre i sundhedssektoren. Med et stetoskop kan man opfange mislyde og bilyde fra brystregionen, og det er derfor muligt at komme med en grov vurdering af deres karakter og placering. Et stetoskop er ret simpelt, da det blot består af en membran, som lægges på patientens brystkasse, hvorefter lyden transporteres op til ørerne gennem et par slanger. Støj fra omgivelserne holdes dermed ude, hvorefter fagmanden kan koncentrere sig og fokusere på netop lydene fra brystkassen. Der findes enkelte stetoskoper på markedet med elektronisk forstærkning, men de fleste virker bare med en membran samt plastslanger til ørestykkerne. Man anvender også stetoskop til at høre hjertelyde fra et foster hos gravide kvinder.

Hvor kan man købe et stetoskop?

Der findes en hel del hjemmesider i dag, hvor man kan finde stetoskoper i flere prisklasser. Color4Care er en af dem. Her kan man finde et stort udvalg af farverige stetoskoper, det er helt perfekt til en lidt utraditionel gave, som gerne må være lidt sjov samtidig. Faktisk kan du finde gode stetoskoper til under 200 kr., men man kan også finde de avancerede modeller fra Littmann, og disse kvalitetsapparater koster typisk omkring 1.500 kr. Fordelen ved Color4Care hjemmesiden er et fantastisk varieret udvalg i alle mulige farver, som kan krydre hverdagen for både lægen og patienterne, når man skal anvende et stetoskop. Og arbejder man som sygeplejerske på f.eks. et hospital, kommer man ofte i kontakt med børn. Her falder bl.a. det farverige stetoskop rigtig godt ind, da det ser mindre farligt ud og ligner allermest legetøj.

Skriv en kommentar