Ikke-kategoriseret

Nye madrasser er en god gaveidé

 

Hvis man ønsker at give sine forældre eller sin samlever en ny flot gave, så kunne nye madrasser være en glimrende idé, da mange ofte sover på de gamle normale madrasser, som jo stadig virker fint. Derfor er mange ikke klar over, der er kommet mange nye moderne madrasser på markedet, der har smarte og uovertrufne egenskaber, som kan give en bedre søvn og fjerne eventuelle rygsmerter, når man sover. Vi tilbringer en tredjedel af livet i sengen, så derfor bør man også forkæles med komfort, så man dels ligger godt og har en uforstyrret nattesøvn helt uden smerter.

 

Typer af madrasser

Hvis man ikke tænker på luftmadrasser, rullemadrasser og vandsenge, så kan madrasser normalt inddeles i tre forskellige slags:

  1. Boxmadrasser, som har en træramme, så der nemt kan monteres ben på sengen.
  2. Springmadrasser, der normalt placeres i en sengeramme med lameller.
  3. Topmadrasser, der kan bruges ovenpå boxmadrasser og springmadrasser.

 

Man kan købe madrasser rundt omkring i landet i de forskellige sengebutikker eller hos de store møbelbutikker, og madrasserne findes i mange mærker og kvaliteter, så derfor findes de selvfølgelig i alle prislejer. Man finder et af de største udvalg af madrasser i alle kvaliteter hos den landsdækkende møbelkæde Ilva, der også har en hjemmeside med hele udvalget af madrasser. Så man kunne jo lave et passende gavekort indenfor økonomiens begrænsninger.

 

Sådan vælger man en passende madras

Visse madrasser passer forskelligt til folk, da vi har forskellige behov og forskellige kropsstørrelser. Personens højde og bredde er afgørende for valget af passende madrasser, idet madrassen bør være 20 centimeter længere end personens højde. Bredden af madrassen bør være på 90 centimeter for en normal størrelse krop, mens folk større end gennemsnittet bør vælge en bredere madras. Næste skridt er at vælge madrassens hårdhed, da madrasser kan fås med forskellige fastheder, og man bør vælge madrassen efter smag og behag. Man bør ligge på madrassen med lige ryg, når man ligger på siden.

Så lette mennesker bør derfor vælge en blød type madras, mens kraftige personer bør vælge en hård type madras. Man bør ligge med et jævnt tryk fordelt over hele kroppen, når man ligger vandret. Man kan ofte nøjes med at købe en ny smart topmadras, hvis den nuværende seng stadig er god og funktionel.